En què consisteix la Liposucció?

La liposucció, també coneguda com a lipoescultura, és una tècnica quirúrgica emprada per eliminar dipòsits de greix de determinades zones del cos, incloent-hi les galtes i el coll, els braços i les mames, l’abdomen, les natges, els malucs i les cuixes, i els genolls i els turmells. La liposucció no és un substitut a la pèrdua de pes, sinó un mètode per retirar acumulació localitzada de greix que no responen ni a la dieta ni a l’exercici.

La liposucció habitualment es realitza amb anestèsia local i sedació, però en casos molt extensos es durà a terme amb anestèsia general. La tècnica, que sempre es realitza en un quiròfan, consisteix essencialment en l’aspiració del greix mitjançant la introducció d’una cànula que està connectada a una màquina de buit o una xeringa especial, segons el cas, i realitzant nombrosos túnels en l’àrea prèviament marcada. Un cop realitzada l’operació, s’utilitzarà un embenat compressiu o una peça elàstica segons l’àrea tractada. És normal que apareguin cardenals i inflamació dels teixits a la zona aspirada. No s’han d’avaluar els resultats d’una liposucció abans que hagin transcorregut un mínim de tres mesos. Si l’elasticitat cutània estava disminuïda, poden quedar irregularitats o petites depressions que poden requerir correcció addicional mitjançant liposuccions selectives i / o injeccions de greix.

Els candidats ideals per sotmetre a una liposucció són aquelles persones que posseeixen un pes relativament normal però que tenen cúmuls de greix en àrees localitzades.

Tècnica Quirúrgica

Una liposucció sol durar entre 1 i 2 hores, però el temps és variable (des de 30 minuts a diverses hores) depenent de l’àrea i la quantitat. Inicialment, es realitza una petita incisió, suficient per a poder introduir un tub buit anomenat cànula de liposucció. L’altre extrem d’aquesta cànula s’uneix a una màquina que produeix buit o a una xeringa especial. El cirurgià mou la cànula entre els dipòsits grassos situats sota la pell, trencant el greix i succionant-lo. A vegades és necessari realitzar incisions addicionals per eliminar tots els dipòsits de greix.

Després de la Liposucció

Es col·locarà una faixa, mitges o embenat elàstic sobre la zona tractada per controlar la inflor i el sagnat i per ajudar a la pell a adaptar-se al nou contorn. Sol ser necessari portar-lo durant 2 o 3 setmanes i després només durant el dia per unes setmanes més, depenent de les instruccions del seu cirurgià plàstic. També poden administrar antibiòtics per prevenir la infecció.

No esperi tenir un aspecte òptim just després de la cirurgia, a més es trobarà més pesada causa de l’excés de fluids que s’administren. Les àrees liposuccionades estaran inflades i amb hematomes i es pot tenir una sensació de cremor. El dolor pot alleujar-se amb la medicació prescrita pel seu cirurgià plàstic.

Podrà tornar a treballar en 2 o 3 dies o com a molt, després de 2 setmanes des de la intervenció, depenent de l’extensió de la liposucció i de les recomanacions del seu cirurgià. La inflor i els hematomes desapareixeran en el primer o segon mes després de la liposucció, però, una mínima inflamació pot mantenir-se durant 6 o més mesos.

Els Resultats

La liposucció és una tècnica molt efectiva per proporcionar un nou contorn corporal amb cicatrius mínimes. Els resultats poden ser permanents, sempre que mantingui una dieta adequada i practiqui exercici periòdicament. Si guanya pes, ho farà de manera més homogènia i no només en els dipòsits localitzats de greix.

La majoria dels pacients estan molt satisfets amb els resultats de la seva liposucció; poden utilitzar roba més variada i estan més satisfets amb el seu cos.

Informació extreta de www.secpre.org