En què consisteix el Píling Químic?

El píling químic és un tractament no quirúrgic, l’efecte immediat consisteix en l’eliminació d’una part del cutis més o menys profunda, segons el tipus d’agent químic utilitzat, així com un efecte tardà de regeneració de la pell, renovant la matriu dèrmica i deixant-la sense determinats defectes estètics com taques, arrugues …

La tècnica elimina taques cutànies, petites arrugues i aporta la lluminositat que la pell ha pogut perdre a causa de l’acció del sol, la fatiga, l’estrès o el procés natural d’envelliment. En termes generals, el píling millora la qualitat de la pell i augmenta la producció de col·lagen i elastina, components essencials per mantenir la pell suau i ferma.

Quins Avantatges Ofereix?

 • Pot realitzar-se en qualsevol època de l’any, en qualsevol tipus de pell i en qualsevol part del cos.
 • És ràpid, simple i indolor.
 • No necessita anestèsia general ni ingrés en clínica.
 • Un cutis més lluminós, uniforme, compacte i elàstic.

Són candidats els que presentin un envelliment facial a causa de l’exposició solar, hipercromies (taques), acne, queratosis, flacciditat cutània, petites arrugues, estries, cicatrius, porus oberts …

En un píling químic s’utilitzen diverses substàncies: àcid tricloroacètic, àcid salicílic, àcid acelaic, àcid glicòlic, àcid kógicoo combinació d’ells, en funció del que vulguem tractar.

Quin Tipus de Píling Utilitzar?

Hi ha tres tipus de píling: superficial, mitjà i profund.

El píling ha de ser un tractament personalitzat per a cada pacient.

La intensitat del píling ha d’estar relacionada amb la profunditat de les lesions.

 • El píling superficial va destinat a fer desaparèixer arrugues fines, taques i acne en pacients que no desitgen o no poden permetre una descamació visible, ja que només deixa un lleuger enrogiment que desapareix en diverses hores.
 • El píling mitjà va destinat a esborrar les arrugues superficials així com les lesions pigmentades esteses i l’acne en fase activa.
  Apareix un enrogiment major i una descamació més visible, desprenent pells seques. Pràcticament no altera la vida social normal.
 • El píling profund va destinat a eliminar les arrugues més marcades, el “photoaging” de grau mitjà alt, l’acne en el seu estat cicatricial i la pigmentació circumscrita.
  Apareix un enrogiment intens de la pell temporal durant 3 o 4 dies i una descamació intensa durant un màxim d’uns 10 dies. La vida social normal pot veure alterada durant aproximadament una setmana. Es realitza en una sessió.

Informació extreta de www.secpre.org

Píling Químic