Lífting Facial, què és?

A mesura que anem envellint, els efectes de la gravetat, l’exposició al sol i les preocupacions de la vida diària es poden veure a la cara. Apareixeran arrugues profundes entre el nas i la boca, la línia de la mandíbula s’afluixa i queda flàccida, els plecs i dipòsits de greix de la pell apareixen al voltant del coll.

L’operació de Lífting Facial (coneguda tècnicament com a ritidectomia) no pot aturar aquest procés d’envelliment. El que si pot fer, és “endarrerir el rellotge”, millorant els senyals d’envelliment més visibles per mitjà de l’extracció del greix excessiva, tensant els músculs interns i tornant a subjectar la pell de la seva cara i coll. Es pot realitzar només la cirurgia d’estirament facial, si així ho desitja, o simultàniament amb altres procediments com ara l’estirament de la pell del front, cirurgia de la parpella o cirurgia per donar nova forma al nas.

Un Lífting Facial pot fer que vostè es vegi més jove i que la seva pell llueixi més ufanosa, també pot millorar la confiança que vostè sent en si mateix. No pot, però, donar-li una aparença totalment diferent ni pot restaurar la salut i vitalitat de la seva joventut. Abans que decideixi fer-se una cirurgia, pensi amb molt de compte què és el que espera i discuteixi-ho amb el seu cirurgià.

La Cirurgia

La cirurgia de Lífting Facial s’ha de realitzar en un centre sanitari degudament preparat i autoritzat. La majoria de les ritidectomies es realitzen amb anestèsia local, combinada amb una sedació o sota anestèsia general. Com en tots els casos, metge i pacient decidiran la millor de les opcions. Si es realitza amb anestèsia local més sedació, el pacient se sent relaxat i la cara està insensible al dolor, amb anestèsia general el pacient està adormit durant l’operació.

Un lífting cervicofacial sol durar diverses hores, o més quan s’associa a altres intervencions.

Tornar a la Normalitat

La majoria dels pacients que se sotmeten a un lífting es troben bé en 2 dies, però ha de descansar durant la primera setmana. Sigui especialment curós amb la cara i els cabells, ja que estaran més sensibles durant un temps.

Encara que el seu cirurgià plàstic li proporcionarà instruccions concretes, algunes recomanacions són:

  • eviti activitats extenuants durant almenys 2 setmanes,
  • eviti banys de vapor o saunes durant diverses setmanes i
  • limiti l’exposició solar durant uns mesos.

La majoria dels pacients tornen a treballar entre els 10 dies i les 2 setmanes després de la cirurgia. Si cal, es pot aplicar maquillatge per dissimular els blaus.

Els Resultats

Els resultats són molt satisfactoris i se sentirà feliç, sempre que comprengui que el resultat no és immediat. Fins i tot després que l’inflor i els blaus desapareguin, el pèl al voltant de les temples pot ser fi i la pell estar una mica seca i aspra durant uns mesos. Les cicatrius del lífting quedaran dissimulades després els cabells i en els plecs naturals de la cara, en qualsevol cas aniran disminuint amb el temps fent-se poc visibles.

Un lífting no atura el rellotge, la seva cara seguirà envellint a mesura que passi el temps, i fins i tot desitjar sotmetre a un nou lífting després de 5 o 10 anys. No obstant això, els resultats són duradors, després de diversos anys seguirà semblant més jove.

Informació extreta de www.secpre.org