Què és i com tractar la Cel·lulitis?

En l’origen de la cel·lulitis, a més de factors hereditaris i/o constitucionals, existeix sempre una alteració de la microcirculació sanguínia, de vegades accentuada per factors externs (anticonceptius, tabac, peces ajustades, sedentarisme, etc.). Les cèl·lules de greix (adipòcits) augmenten la seva mida i s’agrupen en illots (nòduls); entre aquests es formen uns envans fibrosos verticals (septes connectius) que determinen, al traccionar de la superfície cutània, el clàssic aspecte de la pell cel·lulítica, l’anomenada “pell de taronja”.

La Mesoteràpia és una tècnica d’injecció intradèrmica indolora que s’utilitza principalment per al tractament de la cel·lulitis i l’obesitat localitzada. Es realitza mitjançant injeccions a la zona afectada i aconsegueix molt bons resultats. Els fàrmacs utilitzats són homeopàtics, de manera que s’evita qualsevol possible reacció al·lèrgica local o sistèmica. Amb aquesta tècnica s’aconsegueixen tres accions fonamentals:     

  • Cel·lular: actuem sobre l’adipòcit estimulant l’alliberament del seu contingut en greix     
  • Vascular: afavorint la microcirculació local i sistèmica     
  • Limfàtica: afavorint el drenatge limfàtic de les toxines acumulades

És una tècnica mèdica molt segura sempre que se segueixin unes regles mínimes. Els efectes secundaris solen ser petits hematomes locals a la zona tractada, lleu molèstia en el moment de la injecció i un lleuger eritema.

Celulitis y la Mesoterapia