En què consisteix la Abdominoplàstia?

És l’operació consistent en l’extirpació de l’excés de pell i greix abdominal i en la correcció de la flacciditat. Aquesta situació d’excés de pell i relaxació de la paret abdominal se sol donar en pacients que han tingut augment de pes i pèrdua posterior o en dones que han tingut diversos embarassos. La abdominoplàstia aconsegueix un abdomen més pla, més ferm i una cintura més estreta.

La Cirurgia

La abdominoplàstia és un procediment quirúrgic major la finalitat del qual és extirpar l’excés de pell i greix de la part mitjana i baixa de l’abdomen i reforçar la musculatura de la paret abdominal. Aquest procediment pot reduir dràsticament l’aspecte bombat de l’abdomen (col·loquialment conegut com a “panxa”). A canvi, deixa una cicatriu permanent que, depenent de l’extensió del problema original i de la cirurgia requerida per corregir-ho, pot ser més o menys llarga.
Abdominoplàstia Abans i Després

La musculatura i els teixits de la paret abdominal s’aproximen per aconseguir una cintura més estreta i llarga.

 

Una abdominoplàstia completa sol durar entre 2 i 4 hores, depenent de la quantitat de correcció necessària. Una mini-abdominoplàstia sol durar entre 1 i 2 hores. La abdominoplàstia es realitza a través d’una incisió llarga d’un maluc a l’altra, just damunt del pubis. Es realitza una segona incisió al voltant del melic, per poder separar-ho dels teixits d’al voltant.

En la mini-abdominoplàstia s’empra una incisió molt més petita, també damunt del pubis, no sent necessària la incisió al voltant del melic, que en alguns casos pot ser descendit en estirar la pell.

A continuació, se separa la pell de la paret abdominal cap amunt fins a aconseguir les costelles, exposant els músculs abdominals. Aquests músculs són tibats i units en la línia mitjana, proporcionant així una paret abdominal ferma i una cintura més estreta. La pell separada és estirada en direcció al pubis i la pell sobrant extirpada. El melic es col·loca en la seva nova posició. Finalment es realitzen les sutures i es col·loca un embenatge i un tub de drenatge temporal per eliminar l’excés de fluids que pugui acumular-se a la zona intervinguda. En la mini-abdominoplàstia, la pell se separa solament entre la incisió i el melic, s’extirpa la pell sobrant i es realitzen les sutures.

Després de la Cirurgia

Durant els primers dies l’abdomen sol estar alguna cosa inflamat i poden notar-se algunes molèsties o dolor que es controla amb medicació. Depenent de l’extensió de la cirurgia, es podrà marxar a casa al cap d’unes hores o romandrà 2 o 3 dies en la clínica. El seu cirurgià plàstic li donarà instruccions per dutxar-se i canviar-se els embenatges. A pesar que al principi no hagi d’estirar-se del tot, haurà de començar a caminar tan aviat com sigui possible.

Pot portar d’unes setmanes a uns poc mesos el tornar a sentir-se com abans. Si el seu estat físic previ a la cirurgia és bo, incloent una musculatura abdominal fort, la recuperació després de la abdominoplàstia serà més ràpida. Algunes persones tornen al seu treball en unes 2 setmanes, mentre que unes altres precisen 3 o 4 setmanes de repòs i recuperació.

Els Resultats

La abdominoplàstia, ja sigui completa o mini-abdominoplàstia, proporciona resultats excel·lents en pacients els músculs abdominals dels quals estan afeblits i posseeixen un excés de pell i greix. En la majoria dels casos els resultats són definitius, sempre que s’acompanyi d’una dieta equilibrada i exercici periòdic. Si vostè és realista en les seves expectatives i és capaç de tolerar la presència d’una cicatriu abdominal definitiva, encara que dissimulable, i un període de recuperació llarg, la abdominoplàstia pot ser adequada per a vostè.

Informació extreta de www.secpre.org